2009. február 9., hétfő

Narancsos dióskocka

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj/margarin
  • 17 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 púpozott teáskanál sütőpor
Tetejére
  • 3 nagy narancs
  • a citrom kifacsart leve
  • fél dl narancsszörp
  • 1 zacskó narancsízű zselé
  • 10 dkg cukor
A tojások sárgáit fehéredésig keverem a porcukorral, hozzáadom a vajat, habosra keverem. Hozzáadom a vaníliás cukrot, sütőport, citromhéjat, diót és lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, majd finoman összeforgatom. Sütőpapírral bélelt szögletes formában mérsékelt meleg sütőben megsütjük.
Ha kész, kiborítjuk és hagyjuk kicsit kihülni. Soksok helyen megszurkáljuk, de óvatosan, ne bökjük át a tésztát teljesen! A lyukakba beleöntjük a narancsszörp és citromlé keverékét, ettől nagyon finom ízes lesz a tészta, de azért túlzottan ne ázzon el. Becsomagolva egy órára hűtőbe tesszük. A narancsok meghámozva szép karikákra vágom. A tészta tetejére halmozzuk (mint a cserepeket, kissé fedve egymást), majd leöntjük a narancszselével. Jól lehűtjük és tálalható!

Kissé talán macerás, viszont garantáltan nagy sikert arat!
By: wetike

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése