- 1 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 csésze teljes kiőrlésű rozsliszt (de lehet 3 csészényi bármilyen lisztféleség, szerintem akár három csésze finomliszt is, én viszont ezzel a hárommal szoktam)
- 1/2 teáskanál szárított élesztő
- 2 csapott teáskanál só
- 1,5 csésze víz
- (ízlés szerint szezámmag, lenmag, napraforgómag, szárított paradicsom, kömény, de nem muszáj, csak ettől még ízletesebb)
kidolgozni), 12-20 órán át lefedve állni hagyjuk, míg kovászféle massza
válik belőle.
Egy fedeles sütőedényt (én jénait szoktam) fedővel együtt beteszünk a
sütőbe, amit legmagasabb hőfokra tekerünk.
Fél óra múlva kivesszük az átforrósodott edényt, beleborítjuk a
kenyértésztát, a tetejét jól meglisztezzük, visszatesszük a fedőt és 35
percig fedővel, majd kb. 25 percig nélküle sütjük, ugyanígy a legmagasabb
hőfokon.
By: Noémi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése