2009. február 24., kedd

Burgonyás kenyér

különleges ízű szendvicskenyér
  • 2 teáskanál (tk) só
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál tejpor
  • 4 dkg puha vaj
  • 5 dkg instant burgonyapüré-pehely (mi Knorrt használunk, legtöbbször hagymásat, nyamii)
  • 55 dkg búzaliszt ( BL 55)
  • 1 1/2 tk. szárított élesztő

Beállítás: fehér kenyér
Időzítés: lehetséges

A sötőformába töltünk 400 ml. vizet, utána a többi hozzávalót.

Sonkás kenyérhez az alaptésztához adunk 10 dkg felkockázott sonkát, vagy húsos szalonnát, 1 tk. kenyérfűszert, 8 dkg napraforgó magot, és 2 evőkanál vizet.

by boddia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése