- 1 pohár tej
- 5 dkg puha vaj
- fél pohár aszalt sárgabarack (vagy más gyümölcs, szerintem friss is lehet)
- 2 tojás
- 1 pohár liszt (szerintem lehet tk. liszt is, vagy tönkölybúza)
- 4 ek. sárgabarack lekvár
- 1 csomag vanílilás cukor
- 1 tk. sütőpor
- 1 késhegynyi só
- 12 muffin-papír sütőforma
A tejet a zabpehellyel egy lábasban felforraljuk, belekeverjük a vajat és levesszük a tűzről. A sütőt 170 fokra melegítjük. A muffinsütőt kibéleljük. A sárgabarackot összevágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a sárgabaracklekvárral, az aszalt sárgabarackkal és a vaníliás cukorral a zabpehelyhez keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és hozzáadjuk. A tojásfehérjét a pici sóval habbá verjük és beleforgatjuk. A tésztát a mélyedésekbe töltjük, és a sütőben 25-30 percig sütjük.
By Petrácska
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése