2009. január 30., péntek

Zabpelyhes muffin

  • 1 pohár tej
  • 5 dkg puha vaj
  • fél pohár aszalt sárgabarack (vagy más gyümölcs, szerintem friss is lehet)
  • 2 tojás
  • 1 pohár liszt (szerintem lehet tk. liszt is, vagy tönkölybúza)
  • 4 ek. sárgabarack lekvár
  • 1 csomag vanílilás cukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 késhegynyi só
  • 12 muffin-papír sütőforma
A tejet a zabpehellyel egy lábasban felforraljuk, belekeverjük a vajat és levesszük a tűzről. A sütőt 170 fokra melegítjük. A muffinsütőt kibéleljük. A sárgabarackot összevágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a sárgabaracklekvárral, az aszalt sárgabarackkal és a vaníliás cukorral a zabpehelyhez keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és hozzáadjuk. A tojásfehérjét a pici sóval habbá verjük és beleforgatjuk. A tésztát a mélyedésekbe töltjük, és a sütőben 25-30 percig sütjük.

By Petrácska

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése