2009. január 30., péntek

Túrótorta




  • ½ kg túró
  • 2 tojás
  • 1 nagy pohár tejföl vagy joghurt
  • 1 dl tejszín
  • 6 lap zselatin
  • Fagyasztott vagy friss gyümölcs
  • Vanília aroma
  • Édesítő
  • Babapiskóta
A túrótortát csak nagyjából tudom, mert nem szoktam kimerni, de így készül. 1/2 kiló túrót jól kikeversz 1-2 tojással, 1 nagy pohár vagy 3 kis pohár tejföllel vagy joghurttal, 1-1,5 deci mikróban meglangyosított tejszínben felolvasztasz 6 lap, előtte vízben beáztatott zselatint, ezt is hozzákevered. Aztán meg hozzáadsz bármilyen fagyasztott vagy friss gyümölcsöt, egy részét meg szoktam turmixolni es úgy hozzáadni (eperrel, málnával a legfinomabb). Egy vanília-aroma sem árt bele, de nem muszáj, édesítővel szoktam, aztán az egészet egy kibélelt, kapcsos tortaformába öntöd. Ha ch-mentes diétát tartasz, akkor nem jöhet a tetejére babapiskóta, de ha nem diétázol, akkor megrakhatod a tetejét sűrűn babapiskótával vagy keksszel is. Ez megszívja magát a túros masszában levő nedvességgel, és jó puha, vágható lesz. Másnap, vagy par óra múlva, kiborítod a formából, és mar lehet is enni! Vagy még meg lehet rakni a tetejét külön gyümölccsel, és leönteni tortabevonóval.
by Hexilein

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése