- 15 dkg vaj
- 10 dkg barna cukor
- 3 tojás
- 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 5 dkg darált mandula
- 1 késhegynyi sütőpor
- 1 doboz sárgabarack (konzerv, vagy kb. fél kg friss barack)
- 2 dl tejszín
- 2 tojássárgája
- 5 dkg porcukor
- 20-22 db nagyobb muffin papírforma
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Amíg melegszik, a sütőformákat kibéleljük. A vajat a cukorral és három tojással jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a mandulával és a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát a formák kétharmadáig kanalazzuk. Mindegyikbe teszünk egy-egy fél sárgabarackot (ha friss, akkor hámozott, magozottat) a domború felével felfelé. A gazdagabb változathoz a tejszínt könnyedén felverjük a két tojássárgájával és a cukorral, és a formákba elosztott barackok köré öntjük. A sütőt 160 fokra visszakapcsoljuk, és 30 perc alatt készre sütjük a tükörtojás sütiket. Amikor kihűlt, emeljük ki a formákból a tükörtojásokat, és ízlés szerint porcukorral hintsük meg.
Én csináltam már úgyis, hogy ráöntöttem a tejszínes mártást, de nélküle is készítettem már! Szerintem az ízén nem változtat sokat, csak esztétikusabb lesz, ha kihagyod! Kcal tartalmat nem tudok mondani, de nagyon finom!
By Petrácska
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése