2009. január 29., csütörtök

Sajtos zabpehelytallér



Az eredeti recept Norbis lisztet ír, én sima tk-val csináltam és icipicit változtattam rajta. Ebből az adagból egy tepsinyi lesz.

  • 10 dkg zabpehely
  • 1 tojás
  • 13 dkg trappista sajt (durva reszelőn reszelve, amikor ilyen nagyobb és hosszabb lesz)
  • 3 ek. teljes kiőrlésű liszt
  • 2 ek. tejföl
  • só ízlés szerint
  • 2 kk. sütőpor

Összekevered először a száraz hozzávalókat, majd beleöntöd a nedveseket. Összegyúrod, lesz belőle egy gombócod, berakod a hűtőbe néhány órára pihenni.
Aztán szétlapítod őket, és 200 fokon előmelegített sütőben 15-20 percig sütöd.
Sütőpapírra rakjátok, vagy kivajazott tepsibe, és amikor készen van, egyből vegyétek le a papírról, tepsiről, ne ott hűljön ki!

by Noémi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése