

Az eredeti recept Norbis lisztet ír, én sima tk-val csináltam és icipicit változtattam rajta. Ebből az adagból egy tepsinyi lesz.
- 10 dkg zabpehely
- 1 tojás
- 13 dkg trappista sajt (durva reszelőn reszelve, amikor ilyen nagyobb és hosszabb lesz)
- 3 ek. teljes kiőrlésű liszt
- 2 ek. tejföl
- só ízlés szerint
- 2 kk. sütőpor
Összekevered először a száraz hozzávalókat, majd beleöntöd a nedveseket. Összegyúrod, lesz belőle egy gombócod, berakod a hűtőbe néhány órára pihenni.
Aztán szétlapítod őket, és 200 fokon előmelegített sütőben 15-20 percig sütöd.
Sütőpapírra rakjátok, vagy kivajazott tepsibe, és amikor készen van, egyből vegyétek le a papírról, tepsiről, ne ott hűljön ki!
by Noémi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése