2009. január 31., szombat

Tiramisu light



Hozzávalók:

  • 1 és 1/2 csomag (kb. 50-55 db) TK babapiskóta
  • 3 dl tejszin light (nálunk Au-ban van 18%-os tejszin, de hasznalhattok növényit is, vagy simát)
  • 2 habfixáló
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg Xylit vagy porcukor
  • 75 dkg KRÉMES állagú zsírszegény túró vagy krémtúró (ha sima túróból csináljátok, akkor a nem savanyút kell venni es 1-2x átpaszírozni és 2-3 evőkanál tejföllel krémesíteni), vagy lehet creme fraiche-t vagy Mascarponet is használni, de úgy már jó kalóriadús ;-)
  • 1 rumaroma vagy 1/2 deci rum
  • 4 adag nagyon erős feketekávé
  • édesitőszer (folyékony) ízles szerint
  • kevés kakaópor
A tejszínt a habfixálóval nagyon kemény habbá verjük. Egy másik tálban a tojássárgákat a Xylittel szintén nagyon keményre felverjük, álljon meg benne a kanál ;-) Aztán a tojáshabhoz keverjük az előzőleg fellazított túrót, izesítjük folyékony édesítővel és a rumaromával, majd kanalankent hozzáforgatjuk a tejszinhabhoz.

Egy sütőpapírral kibélelt, közepes nagyságú edény vagy négyszögletes tál alját szorosan kirakunk babapiskotával (az én edényembe éppen 3x6 darab fér bele) és megspricceljük fekete kávéval. Erre rásimítjuk kb. 1,5 centi vastagságban a krém 1/3-át, majd ráteszünk egy réteg, előzőleg egyenként kavéban megmerített babapiskótát. Majd jön a krém második harmada, megmártott babapiskóta, végül a krém utolsó harmada. A tetejét megszórjuk kakaóporral. Legalább 3-4 órát kell állnia, hogy jól összeérjen.

By: Hexi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése