- 50 dkg túró
- 2 dl kefir
- 6-8 ek. porcukor v. 2 ek folyékony édesítőszer
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 púpos ek. zselatin
- 1 dl langyos víz
- 15-20 dkg gyümölcs
- néhány db. babapiskóta
A gyümölcsöt (bármi lehet) összeaprítjuk, a langyos vízben feloldjuk a zselatint, majd forrásig melegítjük, utána langyosra hűtjük. Az őzgerincformát folpackkal kibéleljük.
Túrót, kefirt, cukrot, van. cukrot összekeverjük, az aprított gyümölcsöt hozzáadjuk, majd a kihűtött zselatint is belekeverjük. Óvatosan beleöntjük a formába és a babapiskótával befedjük. Hűtőbe tesszük min. 5 órára. Fogyasztás előtt tálcára borítjuk.
By: Gabye
Forrás: Superkeri
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése