2009. január 30., péntek

Sárgarépás muffin

  • 20 dkg sárgarépa
  • 3 tojás
  • 78 g édesítőpor
  • 7-8 dkg liszt
  • 2 tk. sütőpor
  • késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • kb. 5 dkg aprított natúr pisztácia
  • 24 muffin papír

A muffin tepsi 12 mélyedésébe 2-2 papírt ültetünk. A finomra reszelt sárgarépát konyharuhába tesszük, és levét kinyomkodjuk. A szétválasztott tojások fehérjét kemény habbá verjük, és hűtőszekrénybe állítjuk. Robotgép habverőjével a tojássárgáját és az édesítőport kikeverjük. A sütőport, a szegfűszeget, a fahéjat és 1 tk. kivételével a pisztáciát a lisztbe vegyítjük. A lisztes keveréket a tojáshabbal váltogatva a tojássárgájákhoz adjuk. A masszát a muffin papírokban elosztjuk, és a maradék pisztáciával megszórjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.

By Petrácska

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése