- 20 dkg sárgarépa
- 3 tojás
- 78 g édesítőpor
- 7-8 dkg liszt
- 2 tk. sütőpor
- késhegynyi őrölt szegfűszeg
- késhegynyi őrölt fahéj
- kb. 5 dkg aprított natúr pisztácia
- 24 muffin papír
A muffin tepsi 12 mélyedésébe 2-2 papírt ültetünk. A finomra reszelt sárgarépát konyharuhába tesszük, és levét kinyomkodjuk. A szétválasztott tojások fehérjét kemény habbá verjük, és hűtőszekrénybe állítjuk. Robotgép habverőjével a tojássárgáját és az édesítőport kikeverjük. A sütőport, a szegfűszeget, a fahéjat és 1 tk. kivételével a pisztáciát a lisztbe vegyítjük. A lisztes keveréket a tojáshabbal váltogatva a tojássárgájákhoz adjuk. A masszát a muffin papírokban elosztjuk, és a maradék pisztáciával megszórjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
By Petrácska
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése