2009. április 2., csütörtök

Spenótos tészta


A recept nagyon egyszerű (Hexi tuti máshogy csinálja, mert ő tejfölt írt, ebben az nincs).

Felteszel főni tésztát (én 500gr-ot és durum tésztát főzök mindig), addig egy fél fej hagymát megdinsztelsz olajon, rá egy csomag fagyasztott spenót, arra jó sok fokhagyma, meg só, bors, szerecsendió ízlés szerint. Meg közben készült a mártás (besamell, asszem, de nem biztos); vajjal és liszttel világos rántás, felengedtem fél l tejjel, ebbe megint szerecsendió, só, kicsi bors, és reszelt sajt, aztán ha sűrű, akkor kész. Nagy jénaiba bele a tészta, rá a spenót, összekevertem, rá a mártásos cucc, sütőbe betol, 200 fokon kb. 20 perc alatt megpirul a teteje, és már jó is! Nekem nagyon ízlett, de még K-nak is, pedig nem szereti a spenótot!

By Ungi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése